![[recept] Palačinke sa brašnom od proklijale pšenice](http://www.kmetijaklepec.hr/cdn/shop/articles/palacinke-5469.jpg?v=1575837745&width=1100)
[recept] Palačinke sa brašnom od proklijale pšenice
Share
Ne znamo kako je kod vas, ali naše kućanstvo ima palačinke na jelovniku jednom tjedno. Naravno s različitim brašnom svaki put, jer volimo kombinirati i testirati. Ali otkad smo napravili palačinke s našim novim brašnom od proklijale pšenice, ostala su brašna zanemarena.
Razlog je taj što su ove palačinke nekako lakše, punije, ali istovremeno i lepršavije. Ali drugačije.
Palačinke su izrađene od proklijalog pšeničnog brašna. Ovo brašno je napravljeno od žitarica koje mu dopuštamo da proklije. U pravo vrijeme proces se zaustavlja, zrno se suši i melje. Budući da je zrno za svoj rast konzumiralo malo škroba, to brašno ima veći omjer bjelančevina. Kao što se dio glutena razgrađuje, to je i probavljivije.
Nije da bi želeli strašno razmišljati o zdravlju kad palačink. Ali ako brašno ima puniji okus i blagotvornije djeluje na naša tijela, to je dvostruka pobjeda. Pa čak je i djeca obožavaju.
Sastojci:
- 1 litra mlijeka
- 380 g aktiviranog pšeničnog brašna
- 4 jaja
- prstohvat soli
Postupak:
- Pomiješajte sve sastojke.
- Ako vrijeme dopušta, pustite masu da se pola sata malo poveže.
- Pecite, namažite i poslužite na tavi.
Dobar tek!